Wie ben ik?

Eveline weet alles, en is geboeid door de rest’ (S.B.)

Deze uitspraak van een collega historicus beschouw ik als een groot compliment. Mijn studenten noemen mij: ‘mevrouw Wikipedia’. Ik heb altijd een veelzijdige interesse in het verleden gehad.

Tijdens mijn middelbare schooltijd had ik een docent geschiedenis die de meest fantastische verhalen kon vertellen. Dit wilde ik ook! Mijn droom als tiener was om als conservator in het British Museum in Londen te gaan werken. Na de HAVO werd het de lerarenopleiding geschiedenis en staatsinrichting: eerst in Rotterdam voor mijn 2e graad, daarna in Leiden voor mijn 1e graad.

De droom bleef om als conservator in een museum te werken. Ik besloot om aan de Universiteit van Leiden een studie Medieval and early modern European History te volgen. Tijdens deze master kwam ik erachter dat ik niet één, maar twee passies had: onderwijs geven en onderzoek doen.

In januari 2020 heb ik mijn eigen historisch onderzoek- en adviesbureau ‘Kijk op de Tijd’ opgericht, omdat ik lezingen ging verzorgen aan de Vrije Academie. Ik geef historisch advies, lessen, lezingen, rondleidingen, excursies en colleges in de kunst-en cultuursector.

Drs. Eveline van der Pool

Reacties zijn gesloten.